Elämän tilaisuus!!!

Joitakin vuosia sitten aioin osallistua isoon hengelliseen tilaisuuteen. Saavuin aika viime tipassa paikalle ja tyrmistykseni oli suuri, kun järjestysmiehet sulkivat ovet minun ja monien muiden viime tipassa tulleiden nenän edestä, koska tilojen suurin sallittu väkimäärä oli saavutettu. En ollut osannut ennakoida ollenkaan, että niin voisi käydä, vaikka olinkin aavistellut, että saisin seistä koko tilaisuuden ajan.

Marraskuu on kirkkovuodessa sen muistamisen ja muistuttamisen aikaa, että aikamme päättyy kerran, että olemme vastuussa Jumalalle ratkaisuistamme.  Tämä elämä ja näkyvä todellisuus ei ole kaikki, mitä on olemassa. Kerran jokaisen kohdalla armon aika päättyy ja sitten on enää myöhäistä kääntyä Vapahtajan puoleen ellei niin ole jo tehnyt. Jos kuolemme ilman uskoa Jeesukseen, niin joudumme kohtaamaan Jumalan ilman armoa, täysin omassa varassamme. Se tarkoittaa ikuista kadotustuomiota. Taivaaseen ei päästä omilla vaan Jeesuksen ansioilla, koska Jeesus avasi meille ristillä tien taivaaseen. Hän toi armon niin alas, että kuka tahansa voi siihen tarttua – niin sinä kuin minäkin.

Vielä ei ole myöhäistä saada Jumalan armoa. Vielä tänään on pelastuksen päivä. Vielä Jumala kutsuu sinua ja minua ottamaan vastaan Jeesuksen omana Vapahtajanamme ja uskomaan kaikki pahat tekomme ja laiminlyöntimme anteeksi. Saat omin sanoin pyytää Jeesukselta apua ja uskoa. Hän rakastaa sinua ja siitä ovat merkkinä naulan jäljet hänen käsissään. Jeesus lupaa meille Raamatussa: ”Lähettäjäni tahto on, etten minä anna yhdenkään niistä, jotka hän on uskonut haltuuni, joutua hukkaan, vaan viimeisenä päivänä herätän heidät kaikki. Minun Isäni tahtoo, että jokaisella joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on ikuinen elämä.” (Johanneksen evankeliumi 6: 39,40

Ilkka Pihlajamäki