Mikael Agricolan päivä

Mikael Agricolan päivää vietetään keskiviikkona 9.4. Hän on vaikuttanut erittäin merkittävällä tavalla suomalaiseen kansansivistykseen, Raamatun käännökseen, rukouselämään ja virsirunoihin. Agricola omaksui vaikutteita sydän-Euroopasta ja Ruotsista. Runsas vuorovaikutus näkyy hienosti ja syvällisellä tavalla vaikkapa Agricolan Rukouskirjan lähdeluettelosta. Seuraava pieni ‘rukous matkalle lähtevien puolesta’ kertoo tästä syvyydestä.

Jumala, kaikkivaltias Isä, joka olet pyhien kunnia, tie, totuus ja elämä. Sinä, joka ohjaat omiesi matkoja, lähetä rauhan enkeli kulkemaan palvelijoidesi kanssa. Johdattakoon enkelisi heitä siihen paikkaan, johon he lähtevät. Anna ilon, rauhan ja onnen seurata heitä. Opasta heitä matkalla niin, etteivät he saisi mitään vahinkoa sielulleen, ruumiilleen tai omaisuudelleen eikä paha vihollinen tuottaisi heille vahinkoa. Varjele heitä  kaikelta pahalta ja anna matkakumppaniksi Pyhä Henkesi. Sinun rakkaan Poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme kautta. Aamen.

Agricolan Rukouskirjoja löytyy vielä seurakunnan kirkkoherranviraston varastosta. Voit noutaa omasi ilmaiseksi maanantaina 10-17 ja keskiviikkona 9-16.

Seppo Ojala