Syysillan vinkkejä

Syyskuun pimenevät ja kuulaat illat saavat minut hamuamaan kynttilöitä laatikoiden perukoilta luomaan tunnelmaan hämyiseen teehetkeen. Monta vuotta olen myös samalla  kuunnellut hiljentymiseen johdattavia kristillisiä Taize´-lauluja  villasukat jalassa. Tämä toistuu vuodesta toiseen, mutta jälleen kerran huomaan olevani monessa asiassa uuden kynnyksellä – uuden ja tuntemattoman.

Nyt elokuussa olen ottanut itselleni uuden tavan, jonka  aion säilyttää pitkin syksyä. Nukkumaan mennessäni selailen mobiilikirkkof.fi – palvelusta päivän sanan ja Jeesuksen sanoja.  Luen niitä myös ääneen, niin että ne tulevat sekä vaimon että minun ravinnokseni.  Ne antavat pohjaa iltarukoukselle ja vahvistavat uskoa.

On mahtava asia, että ei tarvitse huhuilla jonnekin tyhjyyteen miettien, onko siellä Ketään.  Meillä on Raamattu, Jumalan oma ilmoitus itsestään ja Jumalan sana kantaa kaiken muutoksen keskellä. Ylösnoussut Jeesus itse seisoo sanojensa takana eikä yksikään niihin sanoihin luottava joudu pettymään.

Ilkka Pihlajamäki