Tervetuloa diakonian viran sijaiseksi Petäjäveden seurakuntaan, Jyväskylän lähelle, Unesco-kirkon pitäjään!

Vireä seurakunta kaipaa osaamistasi 1.8.-31.12.2018 diakoniatyöntekijänä. Kyseessä on määräaikainen virkavapauden sijaisuus. Kelpoisuusvaatimus on kirkkohallituksen päätöksen (Kirkon säädöskokoelma n:o 124) 1 §:n mukainen diakonian viran kelpoisuus. Virkaa valittavan on oltava evankelis-luterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen ja hänen tulee ennen viran vastaanottamista esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä rikosrekisterilain 6 §:n 2. momentissa tarkoitettu rikosrekisteriote.

Pääset pienessä, runsaan kolmentuhannen jäsenen seurakunnassa kartuttamaan työkokemustasi ja tekemään työtä laaja-alaisesti ainoana diakoniatyöntekijänä. Pääset myös jonkin verran tutustumaan paikkakunnan lapsiin ja nuoriin, koska 20 % työstä on varhaisnuoriso- ja nuorisotyötä.

Diakoniatyö koostuu vastaanottotyöstä, koti- ja syntymäpäiväkäynneistä, EU-ruoanjaon kokonaisvastuusta, yhteistyöstä kunnan ja eri järjestöjen kanssa, diakoniapiireistä ja kehitysvammatyöstä.

Varhaisnuoriso-/nuorisotyön osuus tarkoittaa mm. osallistumista nuorisopastorin kanssa alakoululaisten toimintailtoihin ja muutamaan nuorteniltaan sekä isoskoulutukseen. Diakoni on mukana muutamalla nuorisotyön retkellä sekä Maata Näkyvissä -festareilla. Diakoni/diakonissa on myös rippikoulutiimimme jäsen.

Työyhteisömme on pieni ja teemme monia asioita yhdessä tiiminä. Siksi edellytämme tiimityötaitoja. Toisaalta diakoniatyön osalta tarvitset myös itsenäistä työotetta.

Hakemukset lähetetään to 14.6.2018 mennessä joko s-postitse ilkka.pihlajamaki(at)evl.fi tai postitse osoitteella Petäjäveden seurakunta, Asematie 1, 41900 Petäjävesi. Kirjeeseen tulee laittaa merkintä ´diakonihakemus´. Lisätietoja antaa vs. kirkkoherra Ilkka Pihlajamäki, p. 040 5262107.

IP 28.5.2018