Vihkisormukset

Avioliittoon vihkiminen

Avioliittoon vihkiminen voidaan toimittaa kirkossa tai sovitusti muuallakin sen jälkeen, kun vihittävät ovat saaneet todistuksen siitä, että avioliitolle ei ole estettä. Kirkollisesti vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. Jos vihkiminen on toimitettu maistraatissa, vihityt voivat pyytää avioliiton kirkollista siunaamista. Kirkolliseen vihkimiseen on mahdollista liittää ehtoollinen, jolloin puhutaan morsiusmessusta.

Vihkimisen käytännön toteutus

Vihkimisen toimittaa pappi. Musiikista vastaa kanttori. Musiikin valinnassa tulee ottaa huomioon toimituksen jumalanpalvelusluonne. Vihkimisessä tulee olla läsnä vähintään kaksi todistajaa.

Petäjävedellä vihkimisiä toimitetaan vanhassa kirkossa ja Petäjäveden kirkossa. Vihkivaraukset tulee tehdä kirkkoherranvirastoon (0400 816385). Kirkoissa on vihkimaksu muilta kuin oman seurakunnan jäseniltä.

Vihkimaksut vanhassa kirkossa: ulkokuntalainen 400,- /juuret Petäjävedellä 200,-

Vihkimaksut Petäjäveden kirkossa: ulkokuntalainen 200,- / juuret Petäjävedellä 100,-

Lue lisää kirkon sivuilta »