Seurakunta

Ehtoollinen

Petäjäveden seurakunta on omalla alueellaan ja kansainvälisissä yhteyksissään vuorovaikutuksen, yhteistyön ja yhteyden seurakunta. Se toimii kastamalla ja opettamalla, rakkaudessa palvellen. Erityinen painopistealue on lapsi- ja perhetyö.

Seurakunta sijaitsee Jyväskylän ja Keuruun välissä. Se kuuluu Jyväskylän rovastikuntaan ja Lapuan hiippakuntaan. Jäsenmäärä on lievässä kasvussa – tällä hetkellä noin 3400. Työyhteisöön kuuluu 13 työntekijää ja seurakunnan toiminta on monipuolista ja vireää. Erityinen ylpeydenaihe on Petäjäveden vanha kirkko, joka liitettiin Unescon maailmanperintöluetteloon 1994.

Seurakunnan hallinto

Seurakunnassa ylintä päätösvaltaa käyttää kirkkovaltuusto. Kirkkoneuvosto vastaa seurakunnan toiminnasta. Toimikunnat suunnittelevat ja toteuttavat työalojensa toimintaa yhdessä viranhaltijoiden kanssa.