Valmiuslain vaikutuksia seurakunnan toimintaan

Suomen valtioneuvosto on antanut uudet ohjeet ja valmiuslaki tulee voimaan.
Myös Suomen ev.lut. kirkon piispat ovat antaneet lausuntonsa ja ohjeensa.
Yli 10 henkilön kokoontumiset perutaan. Eli esimerkiksi hautajaisissa voi olla seitsemän omaista+pappi, kanttori ja suntio. Muistotilaisuuksia suositellaan siirrettäväksi, samoin kuin muita kirkollisia toimituksia.

Jumalanpalvelukset toimitetaan vain nettiin striimattuina niin että kirkossa ovat vain pappi ja kanttori. Jumalanpalveluksen jälkeen kirkko on avoinna kaksi tuntia (klo 11-13) sielunhoitoa ja rukousta varten. Paikalla on silloin seurakunnan työntekijöitä.

Tämä ohjeistus on voimassa ainakin 13.4.2020 saakka ja koskee siis myös hiljaista viikkoa ja pääsiäistä.

Nyt on tärkeää tarjota apua ja tukea kaikille karanteenissa oleville! Soita tai kirjoita vaikka kirje ❤️

Rukoillaan Suomen tasavallan presidentin, hallituksen ja eduskunnan puolesta. Ja kaikkien puolesta, jotka ovat sairastuneet ja pelkäävät sairastumista. Pyhä Jumala, sinä näet kaiken. Kuule maailman huuto!

Me selviämme tästä. Yhdessä.