Diakonia

DIAKONIA

Diakonia on kristilliseen lähimmäisenrakkauteen perustuvaa palvelua, jossa avun tarpeessa olevan ihmisen kanssa yhdessä mietitään tapoja selvitä ja edetä tilanteessa. Diakoniatyöntekijä on vaitiolovelvollinen, hänen apunsa on maksutonta ja kuuluu kaikille paikkakunnan asukkaille.

Diakoni Riikka Jussila

Puhelin 040 76 56 176, sähköposti riikka.jussila(at)evl.fi
Soita tai laita viestiä niin sovimme tapaamisen tai kotikäynnin. Yhteyttä voit ottaa kaikenlaisissa elämän asioissa.

Ystävän Pysäkki

Ystävän Pysäkki on ihmisten tapaamispaikka, jossa on tarjolla lounasta edulliseen hintaan, hartaus tai jokin muu yhteinen aloitustuokio sekä aikaa tavata tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin. Tervetuloa Pysäkille virkistymään!

Ystävän Pysäkki on keskiviikkoisin klo 10.45- 12.30 seurakuntakodissa.
Keväällä 2020 Pysäkki ei kokoonnu hiihtolomaviikolla eikä hiljaisella viikolla.

Rukouspiiri

Ystävän Pysäkin yhteydessä on myös mahdollista tulla mukaan rukouspiiriin, jossa rukoillaan yhteisten asioiden, maailman ja yksittäisten ihmistenkin puolesta. Rukouspiiri kokoontuu n.klo 11.45- 12.30 Pappilassa.

Kehitysvammaisten ryhmät, retket ja leirit

Aikuisten kehitysvammaisten Lurina-kerho kokoontuu seurakuntakodissa kerran kuussa maanantaisin klo 14-15.30:
10.2. / 16.3. / 20.4. ja 11.5.

Alueellisena yhteistyönä järjestetään Keuruun Isohiekassa saunailta ma 4.5. , leiripäivä ke 1.7. ja yhden yön leiri to-pe 2.-3.7.

Kotimaanavun kokeilurahan avulla on vuodelle 2020 suunnitelmissa nuorten kehitysvammaisten ryhmä- ja retkitoimintaa.

Ruoka-apu

Seurakunnan vapaaehtoiset ylläpitävät ruoka- apua Vanhassa Kuntalassa maanantaisin ja torstaisin klo 9- 10.30. Ruoka- avussa jaetaan EU- ruokapaketteja sekä kauppojen lahjoittamia ruokia.

Osuuspankin juhlalahjoitus lasten harrastustoimintaan

Petäjäveden Osuuspankki antoi vuonna 2019 juhlalahjoituksen seurakunnan diakonialle käytettäväksi Petäjäveden lasten harrastustoimintaan. Jos perheessänne on tarvetta, ota yhteyttä diakoni Riikkaan.

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys on kirkon vuosittainen suurkeräys. Vuoden 2020 keräys avataan virallisesti 2.2.2020, jolloin Petäjävedellä järjestetään Toinen Toista Yhteisvastuu-tapahtuma.

Tämän vuoden keräyksellä tuetaan vanhemmuutta Suomessa ja ulkomailla, keräyksen teemana on #sinäriität hyvään vanhemmuuteen. Olet tervetullut tekemään Yhteisvastuukeräystä tulemalla mukaan Toinen Toista -järjestelyihin, lipaskerääjäksi tai muulla sovitulla tavalla. Ota yhteyttä diakoniin.

Tule mukaan – vapaaehtoisia lähimmäisiä tarvitaan!

Auttavia käsiä ja kuuntelevia korvia tarvitaan lähimmäisten auttamiseksi sekä monissa seurakunnan toiminnoissa ja tilaisuuksissa.

• Tule ystäväksi lähimmäiselle seurakunnassasi.
  • Ystävän Pysäkille tarvitsemme vapaaehtoisia vastaamaan lyhyestä ohjelmatuokiosta tai auttamaan emäntää keittiöllä.
  • Erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien ideoijaksi ja toteuttajaksi kaivataan myös ”uutta verta”, kokisitko tällaisen työn omaksesi?
  • Mikäli haluat olla taloudellisesti tukemassa oman seurakuntasi alueella tehtävää diakoniatyötä, sekin on mahdollista.