Leppäkerttu

Diakonia

Diakoniatyö

”Niin väsynyt olen matkasta, hiljennyn lohdutusta pyytämään, anna mun levähtää hetki kanssasi”

(Kari Haapala)

Tuntuuko sinusta joskus tältä? Elämämme polut eivät aina kulje auringossa. Kun tunnet, ettet jaksa jatkaa yksin eteenpäin, ota rohkeasti yhteyttä seurakuntasi diakoniatyöntekijään tai pappiin. Jo keskustelu toisen ihmisen kanssa helpottaa. Surujen jakaminen puolittaa surut, ilojen jakaminen kaksinkertaistaa ne.

Diakoniatyö on kristinuskoon perustuvaa, maksutonta palvelua, jossa tuetaan avun tarpeessa olevaa ihmistä. Diakoniatyö pyrkii antamaan apua sinne, minne muu apu ei yllä. Diakoniatyöntekijä on vaitiolovelvollinen.

Diakoniatoimisto

Diakoniatyöntekijä päivystää toimistollaan,  seurakuntakodilla,  torstaisin klo 9.30- 11. Tervetuloa! Vastaanottoja ja kotikäyntejä tehdään myös sopimusten mukaan. Huom! Kesän aikana EI ole päivystystä. Diakoni Sami Junttila on kesälomalla 19.6.- 26.6.2017 sekä 8.7.- 13.8.2017.

Kotikäyntityö

Kotikäyntityötä tehdään pääasiassa yksin asuvien ja yksinäisten vanhusten luona, mutta tarpeen tullen muulloinkin. Myös sairaaloissa ja muissa laitoksissa olevien seurakuntalaisten luokse tehdään käyntejä. Syntymäpäiväkäyntejä koteihin teemme yli 90-vuotiaiden luokse. 70-, 75-, 80- ja 85-vuotiaille järjestämme syksyisin yhteiset määrävuosisynttärit.

Ruoka- apu

Seurakunnan vapaaehtoiset pyörittävät ruoka- apua Vanhassa Kuntalassa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9- 10.30. Ruoka- avussa jaetaan EU- ruokapaketteja sekä kaupoista ylijääneitä ruokia.

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys on vuosittainen Kirkon Ulkomaanavun järjestämä keräys seurakunnissa. Aiheet ja keräyskohteet vaihtelevat vuosittain. Keräys toteutetaan pääasiassa vapaaehtoisten kerääjien voimin.

Tulisitko kantamaan kortesi kekoon yhteisvastuukerääjänä? Vapaaehtoiset kerääjämme ovat osin melko iäkästä porukkaa, uusia kerääjiä kaivataan mukaan.

Retket ja leirit

Keväisin, kesäisin ja syksyisin järjestämme mahdollisuuksien mukaan retkiä ja leirejä seurakuntalaisille.  Osan virkistystoiminnasta järjestämme yhteistyössä kunnan muiden työalojen kanssa (mielenterveystyö, vammaisneuvosto), kehitysvammaisten leirin yhdessä Multian srk:n diakoniatyön kanssa.

Kevään ja kesän retkiä:

- Ystävän Pysäkin ja seurakunnan kevätretki Alajärvelle ke 3.5.2017. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset diakoni Sami Junttilalta 040 7656 176 tai sami.junttila@evl.fi.

- Vammaisneuvoston ja seurakunnan kesäretki Kangasalalle ma 5.6.2017. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset diakoni Sami Junttilalta 040 7656 176 tai sami.junttila@evl.fi.

Tule mukaan – vapaaehtoisia lähimmäisiä tarvitaan!

Auttavia käsiä ja kuuntelevia korvia tarvitaan lähimmäisten auttamiseksi sekä monissa seurakunnan toiminnoissa ja tilaisuuksissa.

• Tule ystäväksi lähimmäiselle seurakunnassasi.  SPR kouluttaa ystäviä, jotka voivat vierailla vanhusten tai muuten yksinäisten seurakuntalaisten luona. Työ on antoisaa ja palkitsevaa, kun huomaa, kuinka tärkeää yksinäiselle on lyhyempikin vierailu.
  • Kevään, kesän ja syksyn retkille ja leireille tarvitsemme myös aina apuvoimia, kiinnostaisiko sinua sellainen työ?
  • Ystävän Pysäkillekin tarvitsemme vapaaehtoisia, vastaamaan lyhyestä ohjelmatuokiosta tai auttamaan emäntää keittiöllä.
  • Erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien ideoijaksi ja toteuttajaksi kaivataan myös ”uutta verta”, kokisitko tällaisen työn omaksesi?
  • Mikäli haluat olla taloudellisesti tukemassa oman seurakuntasi alueella tehtävää diakoniatyötä, sekin on mahdollista. Ota yhteys diakoniatyöntekijään, pappeihin tai kirkkoherranvirastoon, niin saat kuulla, miten asia käytännössä tapahtuu.