Ruokajakokevät2020

Euroopan unionin ruoka-apu

Mikäli tarvitset Euroopan unionin ruoka-apua, ota yhteyttä arkisin klo 9-18 välillä numeroon 046 5797 524. Puhelimeen vastaa seurakunnan työntekijä, jonka kanssa sovitaan kassin noudosta tai toimittamisesta.

Euroopan unionin Vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahasto (FEAD) rahoittaa tänäkin vuonna Euroopan unionin ruoka-apua eli puhekielessä Eu-elintarvikkeita. Suomessa apua koordinoi Ruokavirasto ja sen kumppanuusjärjestönä seurakuntiin avun toimittaa Kirkkopalvelut.

Kevään 2020 ruoka-apuna seurakuntaan tulee noin 1900 kiloa elintarvikkeita. Ruokavirasto on antanut ohjeet ruoka-avun jakamisesta koronatilanteen takia voimassa olevien poikkeusolojen aikana.

Ruokaviraston ohjeen mukaisesti ruoka-apu jaetaan valmiiksi pakatuissa kasseissa, joiden sisältöön ei voi vaikuttaa. Tämä vähentää kontaktiaikaa ja siten sairastumisriskiä. Peruskassissa on lihasäilykettä, hapankorppua, makaronia, mysliä, puurohiutaletta, sämpylä- ja vehnäjauhoa, maitojauhetta, hernekeittoa, perunasosejauhetta ja keksejä. Kassi on mitoitettu 1-2 hengen talouteen, isompiin talouksiin jaetaan useampi kassi henkilömäärän mukaisesti. Perusohjeena ruoka-avussa on, että sitä voi talouteen saada kerran kuussa.

Ruokaviraston ohjeen mukaisesti pyrimme myös jakamaan ruoka-avun ilman kokoontumisia jonottamaan jakotilaan. Tämän vuoksi pyydämme, että mikäli tarvitset Euroopan unionin ruoka-apua, otat yhteyttä arkisin klo 9-18 välillä numeroon 046 5797 524. Puhelimeen vastaa seurakunnan työntekijä, jonka kanssa sovitaan kassin noudosta tai toimittamisesta.

Lisätietoja diakoni Riikka Jussila, p. 040 7656 176 tai riikka.jussila@evl.fi