Kirkkoherra Seppo Ojala

Jumalanpalveluselämä ja aikuistyö

Kirkkoherra Seppo Ojala

Jumalanpalvelukset

Seurakunnan jumalanpalvelukset toimitetaan yleensä sunnuntaisin klo 10.

Järjestämme myös ilta- ja yökirkkoja, perhejumalanpalveluksia, Tuomas-messuja, kynttilä- ja luontokirkkoja sekä nuorten kirkkohetkiä. Kirkkopyhiä vietetään yhteistyössä eri järjestöjen ja yhteisöjen kanssa. Osa kirkkopyhistä onteemallisia. Jumalanpalveluksissa palvelevat kuorot, ehtoollisavustajat, paikalliset muusikot ja vierailijat.

Ehtoollinen

Ehtoollista vietetään useimpina pyhäpäivinä. Ehtoollisia järjestetään myös sairaalassa, hoitokodeissa ja palvelutaloissa.

Kirkolliset toimitukset

Kirkolliset toimitukset hoidetaan mahdollisimman huolella. Toimitusvaraukset on keskitetty kirkkoherranvirastoon. Papit ja kanttori tapaavat mielellään asianomaisia etukäteen juhliin liittyvissä järjestelyissä.

Aikuistyö

Aikuistyössä järjestetään hartaushetkiä laitoksissa ja palvelutaloissa, seuroja kodeissa, Sanan ja rukouksen iltoja, raamattupiirejä, perhetapahtumia ja koulutusta (Alfa-kurssit, vapaaehtoisten koulutus). Aikuistyö vastaa myös sururyhmätyöstä, kotien rukouselämän tukemisesta, hiljaisuuden viljelystä, evankelioimista, seurakunnallisesta viestinnästä ja yhteyksistä kyläkuntiin ja yhteistyötahoihin. Olemme pienellä porukalla toimittaneet jo vuosia Petäjävesi-lehteen ”Tapulin takaa” kirjoitukset.