Lapset ja perheet

Päiväkerhossa on iloa, leikin aikaa, kavereita, naurua ja hiljaisuuden taikaa.

Päiväkerhotoiminnan kautta seurakunta antaa kasteopetusta alle kouluikäisille lapsille, kutsuu lasta ja perhettä seurakunnan yhteyteen sekä tukee vanhempia heidän kristillisessä kasvatuksessaan.

Kerhossa on mahdollisuus mm. leikkiä, laulaa, hiljentyä rukoukseen, askarrella, liikkua, pelata, kuunnella satuja ja olla toisten lasten kanssa. Kerhojen toimintaan kuuluvat myös retket, ulkoilu, erilaiset juhlat ja kirkkohetket. Perheitä tavataan paitsi eteistilanteissa myös perhekirkoissa ja perhetapahtumissa (esim. lastenkonsertit tms.).

Päiväkerhot

Päiväkerhot kokoontuvat pappilassa olevassa päiväkerhotilassa (Papintie 6).

Lastenohjaajina toimivat Kirsi Toivola ja Jonna Lahtinen sekä lapsityöstä vastaavana pappina Ilkka Pihlajamäki.

Päiväkerhon yhteystiedot

petajaveden.paivakerhot@evl.fi.

Päiväkerhoihin ilmoittautuminen

Päiväkerhoihin ilmoittautuminen on elokuun alussa. Lapsi voi aloittaa kerhon täyttäessään kuluvan vuoden loppuun mennessä kolme vuotta. Kesken kerhokautta voi tiedustella vapaita kerhopaikkoja päiväkerhosta, p. 0400 826 195.

Päiväkerhon lukukausimaksu

• Seurakunnan jäsen: 1 lapsi 30€, sisarus 20€
  • Ei jäsen: 1 lapsi 40€, sisarus 30€

Pikkulapsityö

Pikkulapsityötä toteutetaan lähettämällä syntymäpäivätervehdyksiä vuosittain 1, 2 ja 3 vuotta täyttäville kotiseurakunnan lapsille. Myös alkuvuoteen sijoittuva ”vauvakirkko” edellisvuonna kastetuille lapsille perheineen kutsuu pikkulapsiperheitä mukaan seurakunnan toimintaan.

Pyhäkoulutyö

Pyhäkoulu on lasten oma kirkkohetki, jossa lapsi saa mahdollisuuden hiljentyä ja kokea Taivaan Isän huolenpitoa. Seurakunnassamme perinteistä pyhäkoulua ei tällä hetkellä pidetä seurakunnan tiloissa, mutta jos tarpeeksi moni vanhempi ottaa yhteyttä ja toivoo pyhäkoulua lapselleen, niin sitten järjestämme. Perinteisen pyhäkoulun tavoitteet toteuttavaa toimintaa seurakunnassamme ovat perhesunnuntait, joista seuraava on 1. adventtina klo 10 kirkossa ja seurakuntakodilla. Perhesunnuntain jumalanpalveluksessa huomioidaan eri ikäryhmät ja mukana on paljon seurakuntalaisia palvelemassa. Adventtina jumalanpalveluksen jälkeen on lounas ja sitten jouluaskartelua ja nukketeatteriesitys.

Perhekerho

Kerhossa on huisketta, hulinaa, hiljentymistä, leikkiä ja yhdessäoloa pienten ja suurten. Kerhoon voi tulla ilman ilmoittautumista ja käydä silloin tällöin tai säännöllisesti.

Perhekerho on vanhempien ja lasten yhteinen kerho, joka kokoontuu pappilassa olevassa päiväkerhotilassa liukuvan ajan puitteissa tiistaisin klo 8.30-13.00. Perhekerhossa on mahdollisuus edulliseen ruokailuun klo 11.00. Ruokailun jälkeen on ulkoilua Aamumaassa pappilan pihamaalla tai leppoissa yhdessäoloa sisällä päiväkerhotiloissa.

Lisätietoja lastenohjaajilta, p. 0400 826 195