Lapset ja perheet

Päiväkerhossa on iloa, leikin aikaa, kavereita, naurua ja hiljaisuuden taikaa.

Päiväkerhotoiminnan kautta seurakunta antaa kasteopetusta alle kouluikäisille lapsille, kutsuu lasta ja perhettä seurakunnan yhteyteen sekä tukee vanhempia heidän kristillisessä kasvatuksessaan.

Kerhossa on mahdollisuus mm. leikkiä, laulaa, hiljentyä rukoukseen, askarrella, liikkua, pelata, kuunnella satuja ja olla toisten lasten kanssa. Kerhojen toimintaan kuuluvat myös retket, ulkoilu, erilaiset juhlat ja kirkkohetket. Perheitä tavataan paitsi eteistilanteissa myös perhekirkoissa ja perhetapahtumissa.

Päiväkerhot

Päiväkerhot kokoontuvat pappilassa olevassa päiväkerhotilassa (Papintie 6).

Lastenohjaajana toimii Tuija Lesonen, ja kerhoissa apuna toimivat tarpeen mukaan myös muut seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset.

Päiväkerhon yhteystiedot

petajaveden.paivakerhot@evl.fi.

Päiväkerhoihin ilmoittautuminen

Päiväkerhoihin ilmoittautuminen on elokuun alussa. Lapsi voi aloittaa kerhon täyttäessään kuluvan vuoden loppuun mennessä kolme vuotta. Kesken kerhokautta voi tiedustella vapaita kerhopaikkoja päiväkerhosta, p. 0400 826 195. Kerhot starttaavat keväällä 2020 viikolla 3.

Päiväkerhon lukukausimaksu (kevät 2020)

• Seurakunnan jäsen: 30€/lapsi
  • Ei jäsen: 40€/lapsi

Pikkulapsityö

Pikkulapsityötä toteutetaan lähettämällä syntymäpäivätervehdyksiä vuosittain 1, 2 ja 3 vuotta täyttäville kotiseurakunnan lapsille. Myös alkuvuoteen sijoittuva ”kastekirkko” edellisvuonna kastetuille lapsille perheineen kutsuu pikkulapsiperheitä mukaan seurakunnan toimintaan.

Pyhäkoulutyö

Pyhäkoulu on lasten oma kirkkohetki, jossa lapsi saa mahdollisuuden hiljentyä ja kokea Taivaan Isän huolenpitoa. Seurakunnassamme perinteistä pyhäkoulua ei tällä hetkellä pidetä seurakunnan tiloissa, mutta jos tarpeeksi moni vanhempi ottaa yhteyttä ja toivoo pyhäkoulua lapselleen, niin lupaamme järjestää asian. Perinteisen pyhäkoulun tavoitteet toteuttavaa toimintaa seurakunnassamme ovat perhesunnuntait, jolloin jumalanpalveluksessa huomioidaan eri ikäryhmät ja mukana on paljon seurakuntalaisia palvelemassa.

Perhekerho

Kerhossa on huisketta, hulinaa, hiljentymistä, leikkiä ja yhdessäoloa pienten ja suurten. Kerhoon voi tulla ilman ilmoittautumista ja käydä silloin tällöin tai säännöllisesti.

Perhekerho on vanhempien (myös isovanhempien ja muiden lasta hoitavien aikuisten) ja lasten yhteinen kerho, joka kokoontuu pappilassa olevassa päiväkerhotilassa liukuvan ajan puitteissa kerhokauden alettua tiistaisin klo 9.00-13.00. Perhekerhossa on mahdollisuus edulliseen ruokailuun klo 11.00. Perhekerho aloittaa kevätkautensa 2020 viikolla 3.

Lisätietoja lastenohjaajalta, p. 0400 826 195