Musiikki

Tervetuloa Petäjäveden seurakunnan musiikkityön sivuille!

Olen Leena-kanttori ja haluan palvella sinua mahdollisimman hyvin. Ota rohkeasti minuun yhteyttä musiikkiasioissa.

“Kiitos Jumalallemme soikoon sydämestämme virsin, lauluin, psalttarein, harpuin, huiluin, kantelein.”
VK 332:3, san. Jesper Swedberg, uud. Julius Krohn 1880

Kirkkojärjestyksessä (KJ 6:39) kanttorin töistä todetaan seuraavaa: “Kanttorin tehtävänä on johtaa seurakunnan musiikkitoimintaa. Hän vastaa musiikista seurakunnan jumalanpalveluksissa sekä muissa kirkollisissa toimituksissa ja seurakunnan tilaisuuksissa, opettaa rippikoulussa, hoitaa muutenkin musiikkikasvatustyötä ja edistää musiikin käyttöä seurakunnan eri toiminnoissa. Kanttori vastaa myös seurakunnan soittimien hoidosta ja huollosta.”

Kirkkomusiikki on kristillisen seurakunnan rukousta ja ylistystä. Musiikki on sekä seurakuntaa yhdistävä että yksittäistä ihmistä syvältä koskettava voima, joka on läsnä lähes kaikessa seurakunnan toiminnassa. Musiikkityön keskeisiä toiminta-alueita ovat jumalanpalveluselämän/pyhien toimitusten rakentaminen, kuorotoiminta, musiikkikasvatus ja konsertit.

Petäjäveden seurakunnassa toimii kolme kuoroa: Lehterilaulajat eli “virallinen” kirkkokuoro, Lapsikuoro ja Maanantaikuoro.Tarpeen mukaan voidaan muodostaa erilaisia pienempiäkin kokoonpanoja. Kaikki kuorot laulavat säännöllisesti jumalanpalveluksissa ja muissa seurakunnan tilaisuuksissa.

Lehterilaulajat

“Lehterit” on n. työikäisille (15-70?v) naisille ja miehille tarkoitettu mukaansatempaava ja kehityskykyinen kuoro. Kaipaamme erityisesti hyvä-äänisiä miehiä dynaamiseen joukkoomme! Ohjelmistossa on hyvin monenlaisia ja -tyylisiä lauluja.Kuoro harjoittelee seurakuntakodilla torstaisin klo 18-19.30. Lastenhoito järjestetään tarvittaessa. Kuorolla on syksyisin oma laululeiri. Kuoro tekee myös retkiä ja yhteistyötä muiden kuorojen kanssa.  Kuoroa johtaa Leena-kanttori.

Lapsikuorot

Laulaminen on paitsi hauskaa myös innostava harrastus. Harjoitukset seurakuntakodilla torstaisin klo 15-16. Kuorolla on keväisin oma laululeiri. Kuoro on toteuttanut lähimenneisyydessä mm. Zoopperan ja Mukulamessun. Kuoroon ovat tervetulleita kaikki laulamisesta kiinnostuneet 1-6-luokkalaiset – niin tytöt kuin pojatkin! Kuoroa johtaa Leena-kanttori.

Lue lisää

Harrastus varttuneemmille

Maanantaikuoro on tarkoitettu kaikille jo vähän iäkkäämmille naisille ja miehille, jotka haluavat laulaa yhdessä. Maanantaikuoro harjoittelee seurakuntakodilla joka toinen torstai klo 10.30 – 12.00. Kuoroa johtaa Leena-kanttori.

Konserttitarjontaa

Seurakunta järjestää säännöllisesti myös erilaisia konsertteja. Kesäisin vanhassa kirkossa toteutetaan vanhan kirkon kesämusiikkisarja.

Tervetuloa kirkkomusiikin hoitavaan ja siunaavaan ilmapiiriin!
Tule mukaan laulavaan seurakuntaan!

“Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne.” (Kol.3:16)

Ota rohkeasti yhteyttä, jos jokin jäi askarruttamaan! Ja muista, että kuoroihin otetaan jatkuvasti lisää laulajia…

Yhteistyöterveisin, Leena Giers-Koljonen, p. 0400 832917
leena.giers-koljonen@evl.fi