Infoilta seurakuntarakenneselvityksestä

ke 27.9. klo 17.30
Yksityiskohta Samuli Heimosen maalauksesta Petäjäveden kirkossa.

Petäjäveden kirkko

Kaikille kuntalaisille avoin infoilta. Selvitysmies Sami Lahtiluoma kertoo Keski-Suomen seurakuntien rakenneuudistusselvityksen tilanteesta. Tilaisuus striimataan seurakunnan Youtube-kanavalle.

Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulin päätös 16.11.2022:

Seurakuntajakoa koskeva selvitys Eteläisen Keski-Suomen rovastikunnassa

Toivakan ja Joutsan seurakunnat ovat tehneet tuomiokapitulille pyynnön selvitysmiehen määräämisestä seurakuntajaon uudistamiseksi. Tuomiokapituli totesi, että Keski-Suomen alueella selvityksen tekeminen vain kahden pienen seurakunnan osalta olisi epätarkoituksenmukaista. Jyväskylän seurakunnan asema alueella on merkittävä, mistä johtuen sen ottaminen mukaan selvitykseen on tärkeää. Samassa yhteydessä on tarkoituksenmukaista selvittää tilannetta myös muiden Jyväskylän läheisyydessä sijaitsevien seurakuntien osalta. Tästä johtuen tuomiokapituli teki aloitteen seurakuntajaon uudistamisesta Jyväskylän, Toivakan, Joutsan, Muuramen, Uuraisten, Hankasalmen ja Petäjäveden seurakuntien osalta. Samalla tuomiokapituli määräsi selvitysmieheksi kehittämiskonsultti Sami Lahtiluoman ja asetti selvityksen määräpäiväksi 31.1.2024.

Petäjäveden seurakunnan YouTube -kanava Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

Kirkkoherra

Toimin Petäjäveden seurakunnan kirkkoherrana. Työhöni kuuluu vastata seurakunnan työntekijöiden esimiestehtävistä ja seurakunnan hallinnosta. Lisäksi teen papin perustehtäviä, kuten toimitan jumalanpalveluksia ja kasteita, avioliittoon vihkimisiä ja hautaan siunaamisia.

Kirkkoherran työssä parasta on jatkuva uuden oppiminen, ihmisten kanssa työskenteleminen ja isojen kokonaisuuksien hahmottamisen ja johtamisen haasteet ja ilot.