Uutislistaukseen

Petäjäveden vanhan kirkon kesäkonsertit heinäkuussa 

Tulevana kesänä vanhan kirkon perinteikäs kesäkonserttisarja on neljän laadukkaan ja keskenään erilaisen konsertin kokonaisuus. Konsertit järjestää yhteistyössä Petäjäveden kunta, Petäjäveden seurakunta ja Petäjäveden Vanhan kirkon säätiö. Kesän 2023 esiintyjät Petäjäveden vanhassa kirkossa: 

5.7. klo 19 Fiinin musiikin orkesteri 

Tässä konsertissa Unesco kohtaa Unescon. Fiinin musiikin orkesteri tulee Kaustiselta ja kaustislainen viulunsoitto nousi Unescon ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon v. 2021. Soittajisto koostuu kaustislaisista ammattimuusikoista ja harrastajista. He ovat luoneet uraa mm. Suomen kansallisoopperan orkesterissa, Umeå sinfoniettassa, RSO:ssa, Vaasan kaupunginorkesterissa ja kansanmusiikin ammattiyhtyeessä Tallarissa. Fiinin musiikin orkesteri tarjoaa Unesco-henkistä ohjelmaa tutuista taidemusiikin klassikoista Konsta Jylhän parhaisiin. Konserttimestarina toimii Siiri Virkkala. Mukana myös Näppäripedagogiikan isä, viulisti ja mestaripelimanni Mauno Järvelä. 

12.7. klo 19 Petri Laaksonen 

Laulaja-säveltäjä Petri Laaksosen tuotteliaasta kynästään ovat lähtöisin niin kansanlauluksi noussut Täällä Pohjantähden alla, kuin euroviisuhitit Eläköön elämä, Sata salamaa, Oot voimani mun sekä suuri määrä suosittuja iskelmiä, joululauluja, hengellistä musiikkia - klassikkorunoilijoiden teksteihin sävellettyjä laulelmia unohtamatta.  
Välittömänä esiintyjänä ja sielukkaana tulkitsijana vahvan ja persoonallisen äänen omaava Laaksonen on pidetty esiintyjä niin konserttisaleissa kuin kirkoissakin. Hänen lauluissaan yhdistyy tarttuva melodisuus sekä vahva musiikin harmonian intensiivisyys, joka pitää kuulijan otteessaan. 60 vuotta täyttäneen Laaksosen juhlakonsertin ohjelmisto on tuhti kattaus Laaksosen monipuolisesta ja rakastetusta tuotannosta "maan ja taivaan väliltä". 

19.7. klo 19 Ida-Elina 

Youtube-ilmiö, laulaja-lauluntekijä ja popkanteletar. Mielenkiintoa maailmalla herättävä persoona ja Suomi-lähettiläs Ida Elina on saanut taakseen kantelemusiikkiin rakastuneen laajan fanijoukon niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Klassisen musiikin koulutuksen saanut ja Sibelius-Akatemiasta valmistunut popkanteletar on tehnyt uraa uurtavaa työtä kantelemusiikin parissa. Taiteilija on jo 2010-luvun alkupuolelta saakka tehnyt kanteletta suurelle yleisölle tunnetuksi sekä Suomessa että ympäri maailmaa. Vuonna 2015 Kanteleliitto myönsi hänelle Vuoden kantele -tunnustuksen. Hänen debyyttialbuminsa Songs of Freedom julkaistiin vuonna 2012 ja sen jälkeen hän on julkaissut säännöllisesti uutta musiikkia. Viimeisin albumi "Capital Letters" julkaistiin kesällä 2022. 

26.7. klo 19 Rajaton 

On vaikea kuvitella yleisöä, jolle Rajaton ei voisi laulaa, tai musiikkityyliä, jota se ei voisi tehdä omakseen. Yhtyeeseen kuuluvat Essi Wuorela (sopraano), Aili Ikonen (sopraano), Soila Sariola (altto), Hannu Lepola (tenori), Ahti Paunu (baritoni) ja Jussi Chydenius (basso). Jäsenten musiikilliset taustat vaihtelevat klassisesta musiikista kansanmusiikkiin, iskelmään ja rockiin. Vaikutteiden laaja kirjo luo pohjan Rajattoman soinnin monimuotoisuudelle. Laaja skaala ei kuitenkaan ole itseisarvo, sillä musiikillinen sisältö on yhtyeelle aina tärkeämpää kuin muoto. Aivan omanlaisensa yhtye Rajaton onkin ennen kaikkea omien laulujensa ansiosta.

23.3.2023 08.55