Uutislistaukseen

Päätös seurakuntien rakennemuutosasiassa

Kirkkohallituksen täysistunto teki tänään 5.6.2024 päätöksen, jonka mukaan Joutsan ja Toivakan seurakunnat liitetään Jyväskylän seurakuntaan 1.1.2025 alkaen ja Petäjäveden ja Hankasalmen seurakunnat säilyvät itsenäisinä. 

Kirkkohallituksen täysistunnon ratkaisu tuli varmasti monille meistä yllätyksenä, mutta Petäjävedellä on tänään laajasti iloittu päätöksestä! 

Uutinen on suuri helpotus; nyt meillä on päätös, eikä meidän tarvitse enää arvailla tai jossitella.  Nyt tiedämme tiemme, ja sitä astelemme jatkossakin yhdessä luottavaisin mielin. Petäjäveden seurakunnassa on tehty aina hyvää työtä ja sitä jatkamme edelleen työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja seurakuntalaisten kanssa niin, että sanoma Jumalan rakkaudesta kuuluisi kauas. 

Tänäänkin luotamme siihen, että Jumala johdattaa edelleen seurakuntaamme ja siunaa työmme.

Laura Laitinen
kirkkoherra

Linkki Kirkkohallituksen tiedotteeseen

Laura Laitinen
Laura Laitinen
Kirkkoherra

Toimin Petäjäveden seurakunnan kirkkoherrana. Työhöni kuuluu vastata seurakunnan työntekijöiden esimiestehtävistä ja seurakunnan hallinnosta. Lisäksi teen papin perustehtäviä, kuten toimitan jumalanpalveluksia ja kasteita, avioliittoon vihkimisiä ja hautaan siunaamisia.

Kirkkoherran työssä parasta on jatkuva uuden oppiminen, ihmisten kanssa työskenteleminen ja isojen kokonaisuuksien hahmottamisen ja johtamisen haasteet ja ilot.

5.6.2024 17.33