Kirkot

Petäjäveden kirkko

Petäjäveden kirkko rakennettiin vuonna 1879. Arkkitehti August Boman suunnitteli kirkon ja rakennustöitä johti Jaakko Kuorikoski. Kirkkoa on korjattu vuosina 1937 (peruskorjaus), 1952 (ulkomaalaus), 1967 (sisämaalaus), 2004 (ulkopuolinen peruskorjaus) sekä 2018 (isompi peruskorjaus), jolloin kirkko sai Samuli Heimosen uutta kirkkotaidetta kolmen ison maalauksen verran.

Kirkossa on noin 900 istumapaikkaa. Ensimmäiset urut asensi J.A.Zachariassen vuonna 1889 ja toiset urut Kangasalan Urkutehdas vuonna 1944. Frans Hautala maalasi alttaritaulun ” Ylösnoussut Jeesus siunaamassa lapsia” vuonna 1928. Osoite: Kirkkotie 12.

Petäjäveden vanha kirkko

Petäjäveden vanha kirkko rakennettiin vuosina 1763-1765 Jämsään kuuluvan Petäjäveden rukoushuonekunnan kappeliksi. Se vihittiin vasta vuonna 1778. Aluksi se toimi kappeliseurakunnan kirkkona ja vuodesta 1867 itsenäisen seurakunnan kirkkona. Uuden kirkon valmistuttua 1879 se jäi pois käytöstä. Kirkon rakennusmestari oli vesankalainen Jaakko Klemetinpoika Leppänen.

Vanhan kirkon hinnat

Vihkikirkkomaksu 400 €. Maksu 200 €, jos toisella puolisolla on ollut tai on kotipaikkayhteys Petäjävedelle. Osoite: Vanhankirkontie 9

Petäjäveden vanhan kirkolla saarnatuolin alta löytyy suojeluspyhimys Kristoforos. Lisää kuvia ja tietoa kirkosta löytyy vanhan kirkon omilta sivuilta.

Toimitilat

Seurakuntakoti

Seurakuntakoti sijaitsee vastapäätä Petäjäveden kirkkoa. Käyntiosoite on Asematie 1. Seurakuntakotia ja emäntäpalvelua voi varata erilaisiin juhliin, tapahtumiin ja kokouksiin. Varaukset tehdään virastoonTiedustelut suoraan emäntäpalvelusta. Huomioithan poikkeusaoikojen mahdolliset muutokset varausmahdollisuuksissa.

Hinnat (sis. alv) 1.1.2015 alkaen

• Tilavuokrat: yli 100 henkilöä 230 € / 40-100 henkilöä 180 € / alle 40 henkilöä 150 €.
  • Työveloitus: arkityö 50 €/t, lauantaityö 70 €/t ja sunnuntaityö 90 €/t.
  • Liinat: 50 € (lisäksi 5 € / likainen)

Pappila

Petäjäveden Pappila rakennettiin alunperin vuonna 1885. Se on toiminut kirkkoherran asuntona ja virastona 2000-luvun alkuun saakka, jolloin virasto siirrettiin seurakuntakotiin. Vuoden 2020 lopulla Pappila otettiin käyttöön kokoontumistiloiksi, työhuoneiksi ja virastoksi uuden korjausremontoinnin myötä.

Salia voi varata juhliin ja kokouksiin. Pihapiirissä on vanha väentupa, makasiini, pihasauna ja huvimaja. Pappilan miljöötä rikastuttavat monimuotoiset istutukset. Salin varaukset virastosta. Salin vuokra on 130,- € (sis. alv 24 %).