Perhemessut on suunniteltu erityisesti perheen pienimpiä ajatellen. Messussa liikutaan, leikitään ja   virret ovat useimmiten lasten virsikirjasta. Perhemessujen jälkeen pidämme erilaisia "himinöitä"   joko kirkossa, Aamumaassa tai seurakuntakodissa. Himinät voi pitää sisällään esim.   muskarituokion, pelejä ja leikkejä, askartelua, ruokailua jne. Himinöissä voi viettää aikaa oman   perheen kanssa, ja tutustua toisiin lapsiperheisiin.

7.8.     Kouluun lähtevien siunaus, vanha kirkko

11.9.   Perhemessu, Petäjäveden kirkko

2.10.   Mikkelinpäivän iltakirkko, Petäjäveden kirkko

27.11. Adventin perhemessu, Adventtipuuro ja Lasten kauneimmat joululaulut, Petäjäveden kirkko/srk koti

Perhepäivää vietettiin Petäjälahden leirikeskuksessa sunnuntaina toukokuun 29.pvä. Päivä alkoi perhemessulla Petäjälahden kauniissa maisemissa, ja sen jälkeen syötiin maukasta kasvissosekeittoa. Toimintapisteitä järjestivät paikalle seurakunnan lisäksi myös Mll:n paikallisyhdistys sekä 4H- kerho. Kävijöille maksuttoman perhepäivän mahdollisti Yhdessä vanhemmuuden tueksi- hanke.

Paikalla olevia perheitä viihdytti Lastenteatteri Loihun satuhahmot Prinsessa Emilia, Kapteeni Kultakynsi ja Laivapeikko Putro.

Karjokosken tilan Pässi-Pikkunen oli rapsuteltavana.

Pipareiden koristelu on kivaa muulloinkin kuin jouluna.

4H:n nuoret pitivät ongintapistettä.

Tikanheittokisaa käytiin...

Kirkon lastenpaikka. Pieni pöytä ja pienet tuolit. Hyllykkö jossa leluja. Säkkituoli. Punainen pyöreä matto.

Petäjäveden kirkon lastenpaikka